Cine profită de pe urma coronavirusului? Printre beneficiari se numără dezvoltatorii de jocuri video, influencerii şi... Florin Cîţu

Postat la 04 martie 2020 1062 afişări

Cine profită de pe urma coronavirusului? Printre beneficiari se numără dezvoltatorii de jocuri video, influencerii şi... Florin Cîţu

Epidemia COVID-19 a provocat pierderi masive pentru companii şi a şters părţi importante din averile multor oameni.

Sunt, însă, entităţi şi indivizi care profită de pe urma bolii.

Printre beneficiari se numără guverne, dezvoltatori de jocuri video sau escroci.

Nu toată lumea are de pierdut din cauza coronavirusului. De exemplu, dezvoltatorii de jocuri video mobile au consemnat o creştere a descărcărilor pe măsură ce tot mai mulţi oameni sunt izolaţi la domiciliu sau se află în carantină din cauza COVID-19.

Milioane de chinezi sunt blocaţi în locuinţe, iar descărcările de jocuri mobile au crescut cu 39% la nivel global în februarie. App Store, magazinul virtual al Apple, a consemnat o creştere de 62% a descărcărilor de jocuri video în statul asiatic. Printre cele mai descărcate titluri se numără, în China, „Brain Out” şi „Honor of Kings”.

Alţi beneficiari, mai puţin cunoscuţi, ai epidemiei sunt guvernele, care se împrumută la costuri mult mai mici pentru a-şi finanţa deficitele bugetare. De exemplu, cunoscutul economist Nouriel Roubini le-a recomandat investitorilor să cumpere titluri de stat. În acest context, România a reuşit să se împrumute la dobânzi negative, într-un moment în care are mare nevoie de bani pentru a finanţa deficitul bugetar mare.

„Reuşita” Ministerului de Finanţe condus de Florin Cîţu, care este acum premier desemnat, a fost explicată prin nevoia fondurilor de investiţii de a face plasamente sigure în titluri de stat în contextul COVID-19.

Criza ar putea ajuta partidele din opoziţie să preia puterea. Tot Roubini, economistul care a prezis criza din 2008, a declarat că Trump va pierde alegerile, din cauza coronavirusului. Tensiunile cu Iranul vor duce la creşterea preţului petrolului şi „vor duce inevitabil la înfrângerea lui Trump”, potrivit economistului. „Câmpul Democrat este slab, dar Trump e mort”, a subliniat Roubini.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri video,
beneficiari,
dezvoltatori,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.