Cine este românul care a câştigat duminică seară un premiu Oscar: Sunt mândru că am lucrat la acest proiect

Postat la 27 februarie 2017 455 afişări

Ioan Boieriu, din Braşov, este primul român care a câştigat, alături de echipa lui, un premiu Oscar, el fiind directorul tehnic de efecte speciale al producţiei „Cartea Junglei“, film care a primit Oscarul pentru „Cele mai bune efecte vizuale”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cine este românul care a câştigat duminică seară un premiu Oscar: Sunt mândru că am lucrat la acest proiect

Boieriu, în vârstă de 37 de ani, este directorul tehnic de efecte vizuale al echipei care a câştigat premiul Oscar la categoria „Cele mai bune efecte vizuale” pentru producţia „Jungle Book“ („Cartea Junglei“), bărbatul, originar din Braşov, fiind plecat de mulţi ani din ţară, el lucrând, în prezent, la Scanline VFX din Valcouver, în Canada.

Ioan Boieriu a copilărit în cartierul Astra, din Braşov, iar cunoscuţii spun despre el că a fost pasionat întotdeauna de calculatoare şi de arte vizuale. După ce a terminat liceul şi Faculatea de Informatică din Braşov, s-a angajat la o firmă de animaţie pe computer, din oraş, unde a lucrat puţin timp. De aici a plecat în Germania, apoi în Noua Zeelandă, unde a lucrat la una dintre cele mai importante companii de filme 3D.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigare,
oscar,
premiu,
roman,
proiect,
efecte,
brasov,
carte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.