Cine este Dan Petrescu, omul de afaceri implicat în tragedia aviatică din Milano: „O persoană umilă, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea să-l vezi pe stradă pe un scuter şi să nu ştii cine este”

Autor: Ioana Matei Postat la 03 octombrie 2021 43493 afişări

Cine este Dan Petrescu, omul de afaceri implicat în tragedia aviatică din Milano:  „O persoană umilă, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea să-l vezi pe stradă pe un scuter şi să nu ştii cine este”

Omul de afaceri Dan Petrescu este considerat de către cei mai mulţi dintre actorii din real-estate drept cel mai mare investitor de pe piata. Potrivit informaţiilor anterioare ale Business MAGAZIN, el venise din Germania dupa Revoluţie şi a fost unul dintre primii parteneri de afaceri din ţară ai lui Ion Tiriac. Controla suprafete mari de terenuri in Capitala si în ţară. „Puţini stiu toate proprietăţile lui, dar el cunoaşte fiecare piatră din proiectele sale", îl descriau consultanţii de profil în articolele Business MAGAZIN. 

Unul dintre „miliardarii invizibili din imobiliare”, a fost subiectul unui amplu material al revistei, publicat în 2010, în care era descris ca fiind drept cel mai mare investitor ascuns al României. 

Redăm aici o parte din material:

„Investitori imobiliari aproape invizibili? As spune Dan Petrescu, dupa parerea mea este cel mai mare", raspundea, cu o voce aproape soptita, unul din cei mai experimentati consultanti imobiliari. Potrivit mai multor surse din piata, principalele active imobiliare controlate de catre Dan Petrescu sunt spatii comerciale ale hipermarketurilor Real, galeriile comerciale din fata acestora si in unele cazuri spatiile unde se afla un magazin alaturat de tip bricolaj. Cate sunt? "Greu de spus, aproape 20", spune o sursa avizata din piata, in timp ce o alta indica 16-17 unitati.

Reteaua Real, parte a grupului german Metro, are in Romania 24 de hipermarketuri, dintre care doar patru sunt proprietate personala, potrivit datelor furnizate de reprezentantii companiei.  (în 2010, n.red.)"Oricum, Dan Petrescu mai are foarte multe terenuri si zeci de cladiri, nimeni nu stie cate", spunea un alt consultant imobiliar de top, in timp ce alte surse afirma ca omul de afaceri detine si spatii in care opereaza Metro sau Praktiker. Dan Petrescu s-a implicat, la mijlocul anilor '90, in dezvoltarea retelei germane in Romania, in cadrul mai multor proiecte si tranzactii la care a participat alaturi de Ion Ţiriac, afirma mai multe surse din piata.

Dincolo de activele detinute sau de valoarea lor - numai daca pui 50 de milioane de euro la un parc de retail iese un miliard, si acestea sunt active detinute, nu planuri" - toti cei care sustin ca au avut ocazia de a lucra cu Dan Petrescu folosesc termeni precum „respect" sau „admiratie". „Are o personalitate foarte puternica si stie fiecare caramida din proiectele sale. E un investitor foarte puternic si se implica in toate dezvoltarile sale", spunea unul dintre interlocutorii BUSINESS Magazin. Sau: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este".

Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o clădire din Milano, iar cele opt persoane aflate la bord au murit: pilotul, copilotul, cinci adulţi şi un copil, potrivit datelor ANSA citate de Mediafax. La data de 30 septembrie, avionul zburase dinspre Bucureşti spre Milano. Conform informaţiilor disponibile, la manşa aeronavei s-ar fi aflat Dan Petrescu, iar soţia şi fiul său erau şi ei în avion. 

Sursa foto: Mediafax

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan petrescu,
om de afaceri,
refuz,
implicare,
milano

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.