Cine e vinovatul? Ce pedepse au fost date pentru incendii în cluburi din SUA, China, Olanda, Spania, Argentina

Postat la 03 noiembrie 2015 571 afişări

Cine e vinovatul? Ce pedepse au fost date pentru incendii în cluburi din SUA, China, Olanda, Spania, Argentina

O scurtă documentare ne poate spune cîte ceva despre cum s-au judecat unele cazuri similare (bineînţeles, fiecare cu particularităţi) . Pomenesc aici cluburi care au ars din cauza unor artificii, instalaţii electrice deficitare, în timpul unor concerte, incinte insuficient securizate, multe cu o singură ieşire, multe amenajate cu materiale periculoase pentru un sunet mai bun. Tragedia de la Colectiv ridică din ce în ce mai multe întrebări despre vinovaţi. Să vedem cum şi-au stabilit alţii responsabilii.

Încep cu concluziile, poate nu aveţi chef să citiţi tot:

  • politicienii sînt rareori pedepsiţi (în China au pltit şi astfel de responsabili), uneori se simt şi-şi dau demisia, alteori sînt demişi cu forţa
  • patronii plătesc întotdeauna, managerii turneelor, organizatorii evenimentelor la fel
  • pedepsele vă pot părea mici, mai ales în cazurile din lumea vestică “civilizată”
  • primesc pedepse şi membrii trupei care avea concert dacă sînt implicaţi în organizarea evenimentului…
  • mai întotdeauna se plătesc despăgubiri pentru victime. Şi nu doar proprietarii. În SUA avem un caz unde au căzut la înţelegere diverse companii implicate. Şi statele unde s-a produs accidentul au plătit despăgubiri. Mai mult ca sigur vom avea şi în cazul Colectiv asociaţii ale victimelor care trebuie să primească reparaţii de la autorităţi, sectorul 4 sau statul sau amîndouă. Ar mai fi companii de asigurări implicate. În cazul Colectiv, nu ştim deocamdată ce asigurări au fost făcute, cert e că nu aveau obligaţia să asigure clubul, nu e o lege pentru asta.
  • în unele cazuri primesc pedepse şi cei care au/n-au controlat

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cine-e-vinovatul-ce-pedepse-au-fost-date-pentru-incendii-in-cluburi-din-sua-china-olanda-spania-argentina-14872003
14872003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.