Cîmpeanu:România, pe locul doi all times în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 august 2022 50 afişări

Cîmpeanu:România, pe locul doi all times în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică

România a urcat pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internationale de Informatica, cu 123 de medalii, a anunţat duminică ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei arată că lotul olimpic de Informatică al României este format din Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara)..

Sorin Cîmpeanu spune că s-a întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI 2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii şi locul I pe echipe.

„Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 - Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional <Fraţii Buzeşti>) - Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zürich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante). Se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi! Este un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes”, a scris ministrul pe Facebook.

El reaminteşte rezultatele de la această ediţie:

-Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur

-Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti) - medalie de argint

-Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăştie) - medalie de argint

-Andrei-Robert Ion - medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

-locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii

-locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olimpiade,
sorin cîmpeanu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.