Cîmpeanu: În valoare absolută bugetul Educaţiei este cel mai mare din ultimii 30 de ani

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 februarie 2021 38 afişări

Cîmpeanu: În valoare absolută bugetul Educaţiei este cel mai mare din ultimii 30 de ani

Bugetul educaţiei este, în valoare absolută, cel mai mare din ultimii 30 de ani, dar ca procent din PIB este ceva mai mic decât cel de anul trecut, a declarat duminică ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul spune că bugetul ministerului este mai mare cu 242 de milioane de lei decât execuţia de anul trecut.

În proiectul de buget ministerul are o alocare de 31,1 miliarde lei, cu 2,8% mai mult decît execuţia din 2020.

Cîmpeanu spune că în buget nu se mai regăsesc cheltuieli de 1 miliard de lei, printre care voucherele de vacanţă, fondul de rezervă sau anumite diferenţe salariale.

Ministrul a vorbit şi de lipsa din sistemul de educaţie a capacităţii administrative de rezolvare a unor probleme, oferind exemplul şcolilor cu toalete în curte. Anul trecut din alocarea bugetară de 32 de milioane de lei s-au cheltuit 18,8 milioane de lei, a sspus Cîmpeanu. „Nu ştiu, este greu pentru un profesor din mediul rural”, a spus ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educaţie,
buget,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.