China pregăteşte ofensiva în scandalul cu Statele Unite: Chinezii vor stabili o listă neagră a companiilor străine care prejudiciază firmele naţionale chineze

Postat la 31 mai 2019 135 afişări

China anunţă vineri că va stabili o listă neagră a companiilor străine „nesigure” care prejudiciază firmele naţionale chineze. Acest fapt ar putea afecta mii de companii cu capital străin, în contextul restricţiilor comerciale impuse gigantului Huawei, potrivit Bloomberg.

China pregăteşte ofensiva în scandalul cu Statele Unite: Chinezii vor stabili o listă neagră a companiilor străine care prejudiciază firmele naţionale chineze

China va crea un mecanism care să indice întreprinderile şi organizaţiile străine care nu respectă regulile pieţei, care încalcă şi blochează contractele sau care ameninţă interesele legitime ale companiilor chineze, declară purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Comerţ, Geo Feng, care adaugă că „vor fi luate măsurile necesare” împotriva companiilor de pe listă.

Oficialul spune că noile măsuri vor fi luate în curând, fără a menţiona o dată exactă.

Huawei, implicat în dezvoltarea reţelelor 5G în Europa şi peste tot în lume, inclusiv în România, este acuzat că furnizează sisteme pentru supravegherea maselor regimurilor opresive şi că dispozitivele pe care le vinde pot fi folosite pentru a spiona sau chiar pentru a perturba la nevoie comunicaţiile în beneficiul Beijingului.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
companii,
china,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.