China interzice un mare producător de cipuri din SUA: „un risc pentru securitatea naţională”

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 mai 2023 22 afişări

Autorităţile din China au decis să interzică unui mare producător de cipuri din SUA să participe la proiecte cheie de infrastructură. Chinezii consideră că produsele fabricate de gigantul american al cipurilor de memorie Micron Technology reprezintă un risc pentru securitatea naţională.

Autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a anunţat că produsele firmei vor fi interzise în proiectele de infrastructură cheie din a doua economie a lumii.

„Analiza a constatat că produsele Micron prezintă riscuri serioase de securitate a reţelei, care înseamnă riscuri de securitate semnificative pentru lanţul de aprovizionare a infrastructurii critice de informaţii din China, afectând securitatea naţională a Chinei", a transmis Administraţia spaţiului cibernetic din China (CAC), potrivit BBC.

Aceasta este prima măsură majoră luată de China împotriva unui producător american de cipuri, în condiţiile în care tensiunile dintre Beijing şi Washington sunt în creştere.

Americanii au impus o serie de măsuri împotriva industriei producătoare de cipuri de la Beijing şi a investit miliarde de dolari pentru a stimula sectorul american al semiconductorilor.

CAC nu a oferit detalii despre riscurile pe care le-a invocat, dar anunţul a venit la puţin timp după ce liderii G7, reuniţi în Japonia, au emis o declaraţie comună în care au criticat China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
cipuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.