China anunţă noi restricţii privind exporturile de tehnologie: Vânzarea TikTok în SUA, pusă în dificultate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 31 august 2020 86 afişări

China anunţă noi restricţii privind exporturile de tehnologie: Vânzarea TikTok în SUA, pusă în dificultate

ByteDance, compania-mamă a TikTok, a declarat că se va conforma noilor reguli impuse de autorităţile chineze asupra exporturilor de tehnologie, mişcarea urmând să complice vânzarea operaţiunilor reţelei de socializare din Statele Unite, conform CNBC.

China a actualizat zilele trecute lista de tehnologii care fac obiectul unor restricţii în ceea ce priveşte exporturile, incluzând aici domenii precum recunoaşterea vocală şi proiectarea de chipuri.

Lista nu a mai fost actualizată din 2008. Companiile care vor să exporte tehnologiile incluse în listă trebuie să obţină licenţă din partea guvernului, a declarat Ministerul Comerţului din China. Unul dintre elementele vizate de autorităţi implică „recomandarea de servicii personalizate de informaţii, bazate de analiza datelor”.

La începutul lunii august, preşedintele Donald Trump i-a oferit companiei ByteDance un termen de 45 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din Statele Unite. TikTok a anunţat ulterior că va da în judecata administraţia Trump pentru a preveni vânzarea. Între timp, ByteDance a început discuţiile cu Microsoft, Twitter şi Oracle pentru o posibilă achiziţie.

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, şi-a dat demisia săptămâna trecută la doar câteva luni după ce a fost numit în funcţie, declarând că „poziţia pe care am deţinut-o va arăta complet diferit după decizia administraţiei Trump”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
exporturi,
tehnologie,
tiktok,
statele unite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.