Chelneriţă concediată după ce a primit un bacşiş de 4.400 de dolari

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 decembrie 2021 1253 afişări

Chelneriţă concediată după ce a primit un bacşiş de 4.400 de dolari

O chelneriţă din Arkansas spune că a fost concediată după ce mai mulţi oaspeţi i-au lăsat ei şi unei colege un bacşiş de 4.400 de dolari.

Ryan Brandt a declarat pentru KNWA că ea şi o altă chelneriţă erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani şi jumătate.

Fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacşiş de 4.400 de dolari pentru cele două chelneriţe, a declarat Brandt.

Potrivit Business Insider, chelneriţa a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv.

„Aş fi rămas cu 20%", a declarat Brandt pentru KNWA.

Grant Wise, unul dintre oaspeţii care au lăsat bacşişul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelneriţe, nu şi celorlalţi. Wise a cerut banii înapoi şi i i-a dat chelneriţei în afara restaurantului.

Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se „devastată".

Femeia susţine că cei de la restaurant au i-a spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informaţii despre împărţirea bacşişului, încălcând politica restaurantului.

Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider.

„După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe", a declarat apoi Oven & Tap pentru KNWA: „Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chelneriţă,
concediere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.