Cele mai scumpe spatii de birouri din lume (GALERIE FOTO)

Postat la 28 februarie 2011 34 afişări

Chiriile pentru spatiile de birouri sunt din ce in ce mai mari peste tot in lume. Pentru o companie, alegerea unei cladiri depinde de factori precum pozitionarea, accesul la infrastructura sau facilitati. Si nu in ultimul rand, de pret.

Cele mai mari chirii pentru cladiri de birouri sunt in Hong Kong si Londra, unde metrul patrat costa mai mult de 200 de dolari pe luna, potrivit unei analize realizate de Cushman & Wakefield. Pentru o companie de mici dimensiuni, care isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 100 de metri patrati, costul se ridica la peste 20.000 de dolari pe luna, sau 240.000 de dolari intr-un an intreg.

De obicei insa, chiriasii unor astfel de cladiri sunt companii de talie mare, care au nevoie nu de sute de metri patrati, ci poate chiar de mii, caz in care cat plateste o firma mica intr-un an ajung acestea sa plateasca intr-o singura luna.

Pe lista urmeaza Tokyo, New York si Mumbai, in calcul fiind luate zonele centrale cu spatii de birouri, cu tarife de cel putin 1.000 de dolari pentru metrul patrat pe an. De fapt, aproape toate orasele din clasament, exceptie facand doar Milano, aflat pe ultimul loc, depasesc acest prag, iar chiriile n-au facut decat sa creasca si mai mult anul trecut.

Sursa: BusinessInsider

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cladiri de birouri,
chirii
/actualitate/cele-mai-scumpe-spatii-de-birouri-din-lume-galerie-foto-8017241
8017241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.