Cele mai scumpe acţiuni listate la bursă din lume. O singură acţiune la aceste companii costă mai mult de 2 milioane de dolari

Postat la 19 ianuarie 2017 611 afişări

Cele mai scumpe acţiuni din lume nu aparţin Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffet, însă acestea se află în topul celor mai scumpe, scrie Bloomberg.

Cele mai scumpe acţiuni listate la bursă din lume. O singură acţiune la aceste companii costă mai mult de 2 milioane de dolari

 În momentul de faţă, o acţiune a Berkshire Hathaway se vinde cu 243,000 de dolari, dar pe primele două locuri se află acţiunile unor companii din America Latină.

O singură acţiune a Bursei de Valori Santiago din Chile te-ar costa 2,5 milioane de dolari, în timp ce o acţiune la Bursa de Valori din Buenos Aires te costă 2,1 milioane de dolari. Preţurile sunt uriaşe deoarece foarte puţine acţiuni se află în circulaţie, o moştenire a faptului că în trecut singurii proprietari de acţiuni erau casele locale de brokeraj care erau obligate să deţină acţiuni pentru a putea tranzacţiona pe bursa.

Regula a fost eliminată în Argentina în urmă cu trei ani, iar fiecare deţinător va primi pentru fiecare acţiune veche 250,000 de acţiuni noi. Acelaşi proces are loc şi în Chile, unde cele 48 de acţiuni vor fi împărţite în 48 de milioane de acţiuni.

Bursa ciliană are o capitalizare de 122 de milioane de dolari, în timp ce bursa argentiniană are o capitalizare de 389 milioane de dolari. Mai e cale lungă până când să ajungă, mai ales bursa ciliană, la o capitalizare de 399 milioane de dolari, precum cea a Berkshire Hathaway.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.