Cel puţin 14 persoane au murit în urma unui atac terorist produs în capitala Siriei

Autor: Mihai Draghici Postat la 20 octombrie 2021 22 afişări

Cel puţin 14 persoane au murit în urma unui atac terorist produs în capitala Siriei

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma a două explozii care au vizat un autocar al armatei siriene, în oraşul Damasc, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de BBC News.

Exploziile s-au produs în timp ce autocarul trecea pe sub podul Jisr Al-Rais din capitala Siriei, conform agenţiei de presă SANA.

Atacul comis miercuri în Damasc este cel mai grav după cel din martie 2017, când 31 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Deşi Siria se confruntă cu un război civil soldat cu aproximativ 350.000 de morţi, atentatele în Damasc sunt destul de rare.

Imediat după atacul terorist din capitală, armata siriană a bombardat poziţii insurgente din oraşul Ariha, situat în provincia Idlib, în nord-vestul Siriei. Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente, iar alte cel puţin 20 au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Confruntările militare între serviciile de securitate siriene şi grupuri insurgente şi teroriste continuă în nord-vestul Siriei în pofida armistiţiului din martie 2020, mediat de Turcia şi Rusia. Administraţia de la Ankara oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, iar Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai regimului Bashar Al-Assad.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
atentat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.