Cel mai vândut medicament din România a fost interzis. Vezi unde şi din ce motive

Autor: Ioana Matei Postat la 14 decembrie 2015 29424 afişări

Cel mai vândut medicament din România a fost interzis. Vezi unde şi din ce motive

Australia a retras de pe piaţă produsele Nurofen pentru calmarea durerilor în urma unei acuzaţii de ”afirmaţii înşelătoare”. Astfel, o decizie judecătorească a ordonat retragerea produselor Nurofen dedicate calmării durerii, din cauză că producătorul i-ar induce în eroare pe consumatori, potrivit BBC.

Curtea australiană care a luat această decizie spune că produsele sunt prezentate pe piaţă cu scopul de a trata anumite dureri specifice, precum migrene, ori alte tipuri de dureri, când de fapt toate medicamentele conţin aceeaşi substanţă activă.

În rândul produselor afectate de această decizie se numără Nurofen pentru dureri de spate, Nurofen pentru migrene ori Nurofen pentru dureri de cap cauzate de tensiune. Produsele nu s-au dovedit a fi mai eficiente în tratarea unei dureri particulare decât formula originală, fiecare dintre acestea având acelaşi ingredient activ, ibuprofen lysine de 342 mg.

Preţul de retail pentru fiecare din aceste produse pentru dureri specifice s-a dovedit a fi cu mult mai mare comparabil cu orice alt analgezic.

Producătorul britanic Reckitt Benckiser spune că situaţia se aplică doar în Australia. Ordinul nu se aplică pentru nicio altă ţară. Compania a declarat că se va conforma ordinului curţii australiene şi că nu a intenţionat să îi inducă în eroare pe consumatori.

Curtea Federală a Australiei a menţionat că produsele trebuie să fie scoase de pe rafturile farmaciilor din Australia în termen de trei luni. Reckitt Benckiser trebuie să publice erate în ziare şi pe site-ul său şi să plătească ACCC (Australian Competion and Consumer Commission) cheltuieli de judecată.

În România, Nurofen este cel mai bine vândut medicament fără prescripţie medicală (OTC, over the counter), cu 4,4 milioane de cutii de Nurofen pentru adulţi vândute anul trecut, în valoare totală de 80,5 milioane de lei, potrivit datelor furnizate Ziarului Financiar de Reckitt Benckiser.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-vandut-medicament-din-romania-a-fost-interzis-vezi-unde-si-din-ce-motive-14918980
14918980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.