LOVITURĂ dură pentru IOAN NICULAE. Cel mai bogat om din România NU MAI ESTE numărul unu. Cine l-a detronat

Postat la 23 iunie 2014 16749 afişări

LOVITURĂ dură pentru IOAN NICULAE. Cel mai bogat om din România NU MAI ESTE numărul unu. Cine l-a detronat

Interagro SA, compania din agricultură a lui Ioan Niculae, a fost liderul firmelor cu acţionariat majoritar românesc în 2012 şi 2011, poziţie pe care a mai ocupat-o şi RCS&RDS în 2010, dar şi Grup Servicii Petroliere în 2009, după cum arată datele centralizate de Ziarul Financiar.

Dedeman Bacău (fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl) şi Oscar Downstream (Alin Niculae) au detronat în 2013 compania Interagro SA (Ioan Niculae) în topul celor mai mari firme antreprenoriale, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului şi a bilanţurilor depuse până în prezent.

Topul companiilor contro­la­te de antreprenori este un demers pe care Ziarul Finan­ciar îl realizează încă din 2008 şi care surprinde trans­formarea mediului de busi­ness local, dar care ara­tă că după 25 de ani de capitalism România nu are nicio companie antreprenorială cu afa­ceri de un miliard de euro.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 în lume. În ultimul an, el a investit aproape 50 mil. dolari într-o centrală în cogenerare, parte a strategiei pe termen lung de a reduce costurile şi de a începe să vândă energia generată în exces. Niculae deţine şi un operator privat de aeronave. Şi-a început activitatea la o companie agricolă de stat, apoi s-a lansat pe cont propriu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenor,
afacere,
interagro,
ioan niculae
/actualitate/lovitura-dura-pentru-ioan-niculae-cel-mai-bogat-om-din-romania-nu-mai-este-numarul-unu-cine-l-a-detronat-12814305
12814305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.