Cei 100 de bugetari de lux. Cine sunt oamenii care vor primi măriri de salariu de 6.250 lei lunar

Postat la 28 august 2017 355 afişări

Salariile angajaţilor din Ministerul Dezvoltării Regionale care se ocupă de implementarea controversatului program PNDL vor creşte cu 75%, potrivit unui proiect de act normativ iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale. În medie, fiecare angajat care se ocupă de programul gigant al lui Sevil Shhaideh va primi încă 6.200 de lei pe lună.

Cei 100 de bugetari de lux. Cine sunt oamenii care vor primi măriri de salariu de 6.250 lei lunar

Vicepremierul Sevil Shhaideh a solicitat o derogare de la recent intrata în vigoare Lege a salarizării unitare, potrivit unui proiect de ordonanţă.

Se va naşte o nouă categorie de bugetari de lux, cu salarii similare celor care gestionează fondurile europene. Majorările salariale nu mai aşteaptă anul 2018, cum au fost păsuiţi angajaţii din Educaţie şi Sănătate, ci intră în vigoare din acest an!

În Nota de fundamentare întocmită la proiectul de ordonanţă, majorarea cu 75% a salariilor este justificată prin „volumul mare de activitate" al angajaţilor care se ocupă de PNDL.

Iniţiatorii msi susţin că, prin acordarea majorării de 75%, s-ar asigura „un tratament egal şi nediscriminatoriu" pentru angajaţii care gestionează PNDL comparativ cu cei care se ocupă de fondurilor europene.

Suma necesară pentru acoperirea majorării salariale este de aproximativ 2.000.000 lei în anul 2017, respectiv de aproximativ 7.500.000 lei anual începând cu anul 2018, scrie realitate.net

Potrivit proiectului, suma necesară este evaluată pentru un număr de 100 de persoane "estimat ca fiind necesar a fi implicate în gestionarea tuturor activităţilor pentru implementarea programului".

Dacă împărţim suma de 7,5 milioane lei la cei 100 de noi bugetari de lux, rezultă un plus salarial mediu de 75.000 lei anual per angajat - Lunar, salariile PNDL-iştilor ar creşte cu 6.250 lei.

Proiectul de act normativ publicat în data de 24.08.2017 poate fi văzut AICI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.