Cum se descurcă cea mai frumoasa primăriţă din România

Postat la 02 decembrie 2016 228 afişări

Cum se descurcă cea mai frumoasa primăriţă din România

Irina Onescu a ajuns în atenţia opiniei publice după ce s-a decis să candideze la fotoliul de primar al comunei Petriş din judeţul Arad. Irina Onescu şi-a făcut o carieră în mass-media ca prezentator la unul dintre cele mai întrăgite posturi de muzică. Printr-o campanie activă, tânăra a ajuns să câştige fotoliul de primar şi din primele zile s-a apucat de treabă.

Primăriţa din Petriş a reuşit să îşi înfrăţească satul cu un oraş din Argentina. Speră ca într-o bună zi să aducă aici investitori şi turişti. Pontentialul zonei e uriaş iar ea ştie asta. Înspre munte satul e plin de case de lemn, vechi de sute de ani. Multe dintre ele scoase la vânzare pe câteva mii de euro, scriu cei de la ProTV.

În şcoala din sat învaţă 130 de copii. Prima măsură pe care a luat-o aici a fost. A scos podelele din lemn şi a pus prachet, a refăcut pereţii, a remontat centrala electrică. Directorul i-a zis că de obicei primarii fac asta doar pe final de mandat.

Satul are biserici de lemn vechi şi o moară de sute de ani, care încă funcţionează. Irina se luptă acum să îi facă pe săteni să realizeze că stau pe o comoară, că pentru produsele lor orăşenii ar scoate bani buni din buzunar. A lansat şi o campanie: "Foaie verde de măcriş, haide lume la Petriş", merge la târguri cu ţăranii şi plănuieşte să deschidă în Timişoara, oraş care va fi capitală culturală europeană, un magazin în care să se vândă produse din Petriş, mai scrie sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
cetateni,
cearta,
mtv,
decese,
comuna,
curatare,
refuz,
activitati
/actualitate/cum-se-descurca-cea-mai-frumoasa-primarita-din-romania-16012391
16012391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.