Vrei să câştigi un salariu de 21.000 de lei în România? Vezi ce instituţie scoate la concurs 45 de posturi unde poţi primi această sumă

Postat la 05 noiembrie 2016 11242 afişări

Vrei să câştigi un salariu de 21.000 de lei în România? Vezi ce instituţie scoate la concurs 45 de posturi unde poţi primi această sumă

Potrivit unui anunţ de pe site-ul oficial, Romatsa organizează concurs pentru ocuparea a 45 de posturi de Controlor de trafic aerian. Iar condiţiile sunt mai mult decât accesibile: vârsta minimă 18 ani (vârsta sub 30 de ani nu atrage penalizări); absolvenţi cel puţin de studii medii cu diplomă de bacalaureat; cunoştinţe de limba engleză (nivel „Higher Intermediate”). Trebuie, de asemenea, ca cel care candidează să nu deţină sau să nu fi deţinut licenţă de controlor de trafic aerian stagiar sau licenţă de controlor de trafic aerian. Un angajat cu funcţia de controlor de trafic aerian avea, anul trecut, un salariu net de 21.000 de lei pe lună, aceasta fiind cea mai bine plătită profesie din România, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

osarul se va depune până cel mai târziu la data de 06.11.2014 ora 16:00 la sediul Romatsa – Administraţia Centrală din Bld. Ion Ionescu de la Brad, nr.10, sect. 1, Bucureşti, camera A 005 parter – Serviciul Resurse Umane, după cum urmează: luni, marţi, miercuri, joi între orele 9:30-11:30 - 12:30-16:00, iar vineri între orele 10:30-13:00, potrivit site-ului companiei.

Regulamentul pentru organizarea concursului/examenului, poate fi consultat de candidaţi, la cerere, la sediul Romatsa – Administraţia Centrală din Bld. Ion Ionescu de la Brad, nr.10, sect. 1, Bucureşti.

În anul 2014, un număr de 584 de angajaţi ai ROMATSA ocupau poziţia de controlor de trafic aerian, aceştia reprezentând o pondere de 38% din totalul angajaţilor instituţiei, potrivit unei note transmise de şeful Corpului de Control către Guvern şi disponibilă pe site-ul Guvernului.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2016, publicat marţi în Monitoriul Oficial, ROMATSA şi-a stabilit pentru acest an cheltuieli cu salariile de aproape 400 de milioane de lei. Având în vedere că în instituţie lucrează acum în medie 1.540 de angajaţi, înseamnă că pentru fiecare salariat ROMATSA cheltuieşte aproape 260.000 lei, adică 58.000 de euro.

Din cei circa 1.500 de angajaţi, 600 sunt controlori de trafic aerian. Între 2.500 – 3.000 de aeronave tranzitează, în fiecare zi, teritoriul României.

Precizăm că Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor, dar are statut de regie autonomă autofinanţată. Instituţia deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian şi nu primeşte de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectului de activitate şi nici pentru realizarea programului de investiţii şi dezvoltare.

ROMATSA şi-a bugetat pentru anul în curs venituri totale de 822 milioane lei, la cheltuieli totale de 797,8 milioane lei. Administraţia estimează totodată pentru acest an un profit net de 20,5 milioane lei. ROMATSA şi-a alocat şi 201,7 milioane lei pentru investiţii în acest an, ce vor fi suportate din surse proprii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.