Ce spune premierul Marcel Ciolacu, despre plăţile cash

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 noiembrie 2023 95 afişări

Ce spune premierul Marcel Ciolacu, despre plăţile cash

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, referitor la limitarea plăţilor cash, că nu renunţă la combaterea evaziunii fiscale. El afirmă că în momentul în care echipa tehnică a ANAF a propus această măsură, „nu a auzit nicio voce în coaliţie”.

„Prima întâlnire o am cu băncile, apoi cu IMM-urile. Nu este vorba de renunţare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu ştiu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluţie. Este o problemă la micii întrreprinzători, să nu se facă cozi la bănci. Cred că pe grupe de produse, electrocasnice, lucruri necesare în gospodărie... să nu îngreunăm viaţa oamenilor”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF.

„Ar fi fost jenant ca eu, prim-ministru, să ies şi să critic propunerile unor experţi ANAF. Mai mult, ministrul de Finanţe a venit ... Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa. Vorbim despre ea dar nu vrem să luăm nicio măsură. Ministrul de Finanţe a venit şi a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment, în coaliţie nu am auzit nicio voce. Trebuie să ne hotărâm ce facem cu România şi în ce direcţie mergem. Sunt lucruri îndreptăţite care au apărut în spaţiul public care trebuie analizate, dar prioritatea mea e combaterea evaziunii fiscale”, încheie premierul.

Nu cred că cetăţeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune, spunea luni dimineaţă liderul PNL, Nicolae Ciucă. El a cerut revizuirea măsurii privind plăţile cu cash. Ciucă afirma şi că ar trebui mărit plafonul plăţilor cash la 10.000 de lei.

„Nu am fost de acord de la început... A fost o măsură luată în coaliţie explicându-se la vremea respectivă care sunt intenţiile pentru care se adoptă o astfel de măsură, eu am discutat cu ministrul de finanţe, am stabilit şi în biroul politic national că această măsură să fie revizuită”, spune Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
cash,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.