Ce spune Iohannis după ce social-democraţii au anunţat că doresc o taxă de solidaritate sau o taxă „pe lux”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iunie 2022 99 afişări

Ce spune Iohannis după ce social-democraţii au anunţat că doresc o taxă de solidaritate sau o taxă „pe lux”

Preşedintele Klaus Iohannis se pronunţă împotriva introducerii unei taxe de solidaritate în Codul Fiscal: „Personal, nu consider că ar fi optimă sau de dorit sau că ar aduce rezultate”.

„Această chestiune cu taxa de solidaritate s-a mai discutat. Eu m-am exprimat public. În această chestiune mi-am păstrat abordarea. Personal, nu consider că ar fi optimă sau de dorit sau că ar aduce rezultate”, spune Klaus Iohannis.

Social-democraţii au anunţat că doresc o taxă de solidaritate sau o taxă „pe lux”.

„Eu am zis, de exemplu, taxa de solidaritate există în Germania. Şi nu ştiu dacă o avem. Este pe agenda de discuţii şi vom alege varianta cea mai bună. Exact cum este în Germania. Trebuie făcută o raportare între taxe şi venituri”, a spus recent liderul PSD, Marcel Ciolacu.

PSD, PNL şi UDMR au fostat un grup care ar trebui să stabilească, alături de reprezentaţii Ministerului Finanţelor, ce se va schimba din Codul Fiscal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
taxă de solidaritate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.