Ce se va întâmpla cu miliardele fondatorului Ikea? Moştenitorii nu vor vedea mai nimic din ele

Postat la 01 februarie 2018 274 afişări

Structura de proprietate creată de fondatorul Ikea Ingvar Kamprad în anii ‘80 ţine retailerul în afara controlului familiei, scrie Bloomberg.

Ce se va întâmpla cu miliardele fondatorului Ikea? Moştenitorii nu vor vedea mai nimic din ele

În momentul decesului, la vârsta de 91 de ani, Ingvar Kamprad ocupa poziţia a opta în clasamentul Bloomberg al miliardarilor cu o avere evaluată la 58,7 miliarde de dolari. Aceasta nu va ajunge însă la moştenitori.

Kamprad a transferat cu decenii în urmă controlul asupra celui mai mare retailer de mobilă către o reţea de fundaţii şi holdinguri menite să asigure independenţa şi supravieţuirea pe termen lung a conceputului Ikea.

Prin această struc­tu­ră, creată în anii ‘80, Kam­prad a dorit să se asi­gure că firma sue­deză rămâne în afa­ra controlului di­rect al familiei, moş­te­ni­torii săi rămânând cu o avere mult mai re­dusă deri­vată din Ikano Group, controlat de familie. Grupul operează o colecţie de businessuri din sectorul financiar, imobiliar, incluzând magazinele Ikea din Asia de Sud-Est, şi a raportat active totale de 8 miliarde de euro şi o rată de solvabilitate de „aproape 30%“ în 2016, potrivit website-ului acestuia.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ikea,
fondator,
miliarde,
refuz,
control,
familie,
bloomberg,
creare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.