Ce se întâmpla cu asistenta care a ucis şapte bebeluşi

Autor: Laura Buciu Postat la 21 august 2023 32 afişări

Ce se întâmpla cu asistenta care a ucis şapte bebeluşi

Asistenta medicală Lucy Letby îşi va petrece restul vieţii în spatele gratiilor pentru uciderea a şapte bebeluşi. Un judecător a decis luni ca asistenta ucigaşă în serie de copii din Marea Britanie să nu mai fie eliberată, scrie Reuters.

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, i-a ucis pe cei cinci băieţei şi două fetiţe la unitatea neonatală a spitalului Countess of Chester din nordul Angliei, pe parcursul a 13 luni, începând din 2015, injectându-le copiilor insulină sau aer sau hrănindu-i forţat cu lapte.

Unii dintre cei pe care i-a atacat erau gemeni - într-un caz i-a ucis pe ambii fraţi, în altul a ucis doi din trei tripleţi, iar în două cazuri a ucis un geamăn, dar a eşuat în încercările sale de a-l ucide pe celălalt.

„Aceasta a fost o campanie crudă, calculată şi cinică de ucidere a copiilor, care i-a implicat pe cei mai mici şi mai vulnerabili dintre copii”, a declarat judecătorul James Goss, care a condamnat-o la închisoare pe viaţă, fără nicio perspectivă de eliberare.

„A existat o răutate profundă, la limita sadismului, în acţiunile tale ... Nu aveţi nicio remuşcare. Nu există factori atenuanţi ... Îţi vei petrece restul vieţii în închisoare”, a spus el, în timp ce părinţii bebeluşilor plângeau în sala de judecată.

Ordinele de condamnare pe viaţă sunt foarte rare şi doar trei femei din Marea Britanie au mai primit o astfel de sentinţă până acum, între care ucigaşele în serie Myra Hindley şi Rosemary West.

Poliţia nu a găsit niciun motiv pentru crimele ei, iar Goss a declarat că doar Letby ştia motivele pentru care a acţionat. Ea a refuzat să părăsească celulele pentru a auzi cum i se pronunţă sentinţa, ceea ce a dus la solicitări conform cărora infractorii trebuie să fie obligaţi să audă impactul acţiunilor lor asupra victimelor lor sau asupra familiilor acestora.

Mama uneia dintre victime a descris acest lucru ca fiind un ultim act de răutate.

Crimele sfâşietoare comise de Letby, care avea doar 20 de ani când le-a comis la locul de muncă, au îngrozit Marea Britanie, au distrus vieţile familiilor victimelor şi au provocat mari daune colegilor ei.

Săptămâna trecută a fost găsită vinovată de şapte capete de acuzare pentru crimă şi şapte pentru tentativă de crimă, în urma unui proces de 10 luni la Manchester Crown Court. Juraţii nu au reuşit să se pună de acord asupra faptului că a încercat să ucidă şase persoane şi au achitat-o de alte două acuzaţii de tentativă de omor.

Anterior, instanţa a ascultat declaraţii emoţionante şi sfâşietoare de la fiecare dintre părinţii cărora asistenta le-a ucis şi a încercat să le ucidă copiii, aceştia relatând traumele şi „agonia atroce” pe care le-a provocat.

„Lucy Letby ne-a distrus vieţile. Furia şi ura pe care le am faţă de ea nu vor dispărea niciodată”, a declarat tatăl tripleţilor.

O mamă de gemeni, dintre care unul dintre copii a fost ucis, în timp ce celălalt a supravieţuit, a declarat că speră ca Letby să trăiască o viaţă lungă, petrecând fiecare zi suferind pentru ceea ce a făcut.

„Familia mea nu se va mai gândi niciodată la tine. Din această zi, nu mai eşti nimic”, a spus mama.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asistentă,
criminal,
bebeluş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.