Ce informatii contine cardul national: diagnostice cu risc vital, acceptul de donare, Rh - vezi mai multe

Postat la 11 ianuarie 2011 72 afişări

nformatiile minime care vor putea fi accesate de pe cardul national, precum si cele inscrise pe cipul cardului, sunt, printre altele, diagnostice cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si Rh, acceptul exprimat in timpul vietii pentru prelevarea, dupa deces, de organe, tesuturi si celule.

Ministrul Sanatatii a pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei, marti, pana in 10 februarie, proiectul de Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX - Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contravaloarea cardului national se suporta atat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si de asigurat.Asiguratul suporta cheltuielile reprezentand contravaloarea cardului national de asigurari sociale de sanatate respectiv a documentului propriu-zis prin care se atesta calitatea de asigurat precum si costurile aferente distributiei acestuia. In momentul primirii cardului de la factorul postal sau, dupa caz, de la casa de asigurari de sanatate, asiguratul plateste contravaloarea acestuia.Din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate se suporta costurile aferente implementarii sistemului national al cardului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diagnostice,
card,
sanatate
/actualitate/ce-informatii-contine-cardul-national-diagnostice-cu-risc-vital-acceptul-de-donare-rh-vezi-mai-multe-7880997
7880997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.