CDC calmează apele: Un om din 100.000 a prezentat efecte secundare severe după ce a fost vaccinat anti-COVID

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 ianuarie 2021 34 afişări

CDC calmează apele: Un om din 100.000 a prezentat efecte secundare severe după ce a fost vaccinat anti-COVID

O persoană din 100.000 a prezentat reacţii alergice grave după ce a fost vaccinată împotriva coronavirusului, reprezentând o rată mai mare decât vaccinul antigripal, însă numărul rămâne totuşi la un nivel extrem de scăzut, spun oficialii americani din domeniul sănătăţii, potrivit Bloomberg.

Un studiu al Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC) a reuşit să evidenţieze 21 de cazuri de anafilaxie în primii 1,9 milioane de oameni care au primit vaccinul Pfizer, însă nu s-a raportat niciun deces.

CDC a mai găsit 29 de cazuri de anafilaxie în rândurile persoanelor vaccinate cu dozele produse de Moderna, însă institutul continuă să recomande imunizarea societăţii prin intermediul vaccinurilor aprobate până în acest moment de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

„Chiar şi cu 11 cazuri la fiecare milion de doze administrate, vaccinul rămâne extrem de sigur. Continui să cred că riscul pe care îl prezintă coronavirusul şi riscurile cu care se confruntă cetăţenii vârstnici subliniază tot mai mult nevoia de imunizare a oamenilor”, a declarat Nancy Messonnier, director al Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii din cadrul CDC.

Singurele excepţii subliniate de institut sunt persoanele care ştiu că au alergii la ingredientele vaccinului şi cei care au prezentat reacţii severe după administrarea primei doze.

Dintre cei care au avut reacţii alergice grave la vaccinul Pfizer/BioNTech, au fost spitalizaţi doar patru oameni şi nu s-a înregistrat niciun deces.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
efecte secundare,
reactii,
vaccin,
cazuri,
cdc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.