CCR: Numirile Iuliei Scântei şi a lui Bogdan Licu în funcţia de judecători CCR, constituţionale

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 mai 2022 63 afişări

CCR a respins sesizările pe numirile judecătorilor constituţionali. Bogdan Licu şi Iulia Scântei sunt noii judecători ai Curţii Constituţionale.

CCR: Numirile Iuliei Scântei şi a lui Bogdan Licu în funcţia de judecători CCR, constituţionale

Ambele sesizări au fost depuse de parlamentarii Uniunii Salvaţi România.

USR a anunţat că sesizează Curtea Constituţională cu privire la hotărârea Camerei Deputaţilor prin care Bogdan Licu este numit judecător la CCR.

Constituţia prevede, la art. 143, că judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 9 mai decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Mihaelei Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Parlamentul i-a numit pe Bogdan Licu şi Iulia Scântei judecători ai CCR, în locurile eliberate de Valer Dorneanu şi Mona Pivniceru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
licu,
scântei,
ccr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.