Cazul Constanţa:Bode vrea explicaţii de la Arafat:E inadmisibil ca la ISU să nu fie perne pneumatice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 februarie 2021 84 afişări

Este inadmisibil ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu perne pneumatice, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, referitor la situaţia de la Constanţa. El spune că şeful DSU, Raed Arafat, va da explicaţii publice.

Cazul Constanţa:Bode vrea explicaţii de la Arafat:E inadmisibil ca la ISU să nu fie perne pneumatice

„Este inadmisibil ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu fie dotate cu astfel de perne pneumatice. Azi (miercuri - n.r.) i-am chemat pe cei de la DSU să-mi prezinte o evaluare ce ar însemna să achiziţionăm un astfel de echipament pentru fiecare inspectorat judeţean în parte. Costurile sunt foarte mici - vorbim de aproape 40.000 de euro per bucată. Sunt doar patru la nivel naţional”, spune ministrul de Intrne, Lucian Bode.

El a spus că a cerut DSU să demareze de urgenţă achiziţionarea acestor saltele.

„Unul dintre motivele pentru care am trimis acolo (la ISU Constanţa - n.r.) echipele de control este şi legat de necorcordanţă. Am văzut prima comunicare a Inspectoratului, după care a venit altă comunicare. Există aceste necorcordanţe privind timpii”, adaugă ministrul de Interne.

Bode spune că va lua măsuri punctuale după finalizarea anchetei.

„Cu dânsul (cu Raed Arafat - n.r.) am vorbit aceste probleme şi va da explicaţii publice de ce anume nu au achiziţionat aceste perne pneumatice până în acest moment”, mai spune ministrul de Interne.

Un incendiu de proporţii a izbucnit marţi într-un bloc din municipiul Constanţa. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinţei în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.

Mai multe anchete au început marţi la ISU Dobrogea după ce pompierii constănţeni nu au putut salva femeia. Pompierii ajunşi la faţa locului nu aveau autoscară şi saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălţime.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
incendiu,
constanţa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.