Câţi bani câştigă Argentina şi Franţa după Campionatul Mondial

Autor: Daniel Belu Postat la 20 decembrie 2022 191 afişări

Câţi bani câştigă Argentina şi Franţa după Campionatul Mondial

Argentina urmează să primeasă o sumă consistentă după ce a câştigat Campionatul Mondial. Federaţia de Fotbal din Argentina va primi 42 de milioane de dolari după triumful din Qatar, în timp ce ocupanta locului 2, Franţa, va primi 30 de milioane de dolari.

Valoarea totală a premiilor oferite de FIFA pentru echipele care au participat la Cupa Mondială din Qatar se ridică la 440 de milioane de dolari şi variază în funcţie de performanţele echipelor.

La turneu au participat 32 de echipe naţionale: 13 din Europa, 5 din Africa, 4 din America de Nord, 4 din America de Sud şi 6 din Asia.

Naţionalele eliminate în faza grupelor: Costa Rica, Serbia, Camerun, Ghana, Uruguay, Danemarca, Tunisia, Canada, Belgia, Germania, Qatar, Ecuador, Ţara Galilor, Iran, Mexic şi Arabia Saudită au câştigat câte 9 milioane de dolari fiecare.

Ţările care au ajuns în optimi: Spania, Japonia, Elveţia, Coreea de Sud, SUA, Senegal, Australia şi Polonia au câştigat fiecare câte 13 milioane de dolari.

Brazilia, Olanda, Portugalia şi Anglia, care au fost eliminate în sferturile de finală au câştigat câte 17 milioane de dolari fiecare.

Naţionala Marocului a încheiat turneul pe locul 4 şi a câştigat 25 de milioane de dolari, iar câştigatoarea medaliei de bronz, Croaţia, a obţinut 27 de milioane de dolari pentru această performanţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa mondiala,
castigare,
participante,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.