Cateva intentii bune de la guvern

Postat la 13 decembrie 2005 3 afişări

In asteptarea Codului fiscal, mediul de afaceri a primit saptamana trecuta doua semnale ca autoritatile se straduiesc sa sustina economia. In contul bugetului pentru 2005, Guvernul a aprobat o noua majorare a capitalului Eximbank, a doua pe anul acesta - un plus de 560 de milioane de lei noi.

In asteptarea Codului fiscal, mediul de afaceri a primit saptamana trecuta doua semnale ca autoritatile se straduiesc sa sustina economia.

In contul bugetului pentru 2005, Guvernul a aprobat o noua majorare a capitalului Eximbank, a doua pe anul acesta - un plus de 560 de milioane de lei noi. Al doilea semnal consta in promisiunea premierului ca va fi creat un sistem nou de gestionare a fondurilor europene, prin infiintarea unor unitati de management al proiectului (UMP), fie pe langa ministere, fie ca o unica structura interministeriala. Din pacate, amintirile despre UMP care au functionat in anii ‘90, tot pentru gestionarea diverselor proiecte cu finantare straina, in special a celor de infrastructura, nu sunt dintre cele mai bune, avand in vedere acuzatiile de birocratie si opacitate care pe atunci le-au insotit in permanenta activitatea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/cateva-intentii-bune-de-la-guvern-2509835
2509835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.