Catedrala Mântuirii Neamului: Originea celui mai controversat proiect arhitectural din România. „Presa străină a scris că suntem masoni”

Postat la 05 mai 2021 202 afişări

Catedrala Mântuirii Neamului: Originea celui mai controversat proiect arhitectural din România. „Presa străină a scris că suntem masoni”

Catedrala Mântuirii Neamului este o idee propusă iniţial de regele Carol I.Ideea construcţiei Catedralei a fost reluată după 1990, în vremea Patriarhului Teoctist. Patriarhul Daniel a stabilit amplasamentul definitiv, de pe Calea 13 Septembrie. Catedrala Mântuirii Neamului face faţă unui cutremur de gradul 9.

A fost un proiect controversat şi peste hotare, după ce simularea construcţiei, deşi securizată, a ajuns în presa din Canada şi Australia, presa străină afirmând că are simboluri străine şi că iniţiatorii proiectului ar fi masoni.

Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai controversat proiect arhitectural din România.

Nu numai pentru că este o construcţie impunătoare, cu turle care lucesc în soare şi se pot vedea din orice colţ al Capitalei, ci şi pentru că este asociată cu un nume la fel de controversat în România: Patriarhul Daniel.

Catedrala Mântuirii Neamului are şi propriul website, acolo unde se spune că „Numai cine slujeşte sau participă la momentele solemne liturgice şi la ceremoniile bisericeşti din actuala Catedrală patriarhală cunoaşte dificultăţile pe care le creează lipsa acută de spaţiu în desfăşurarea normală a slujbelor religioase”.

Invitat într-o emisiune Digi24, arhitectul Catedralei Mântuirii Neamului, Constantin Amâiei, a explicat că aceasta are o istorie lungă, ideea unei astfel de construcţii fiind iniţial propusă de regele Carol I.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
companii,
oferte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.