Cât va costa ultimul drum al Costa Concordia (GALERIE FOTO)

Autor: Matei Postat la 27 septembrie 2012 32 afişări

Înlăturarea navei Costa Concordia, naufragiată pe coasta toscană în ianuarie 2012, va fi una dintre cele mai spectaculoase operaţiuni de salvare din istoria intervenţiilor pe mare. Dacă va merge rău, operatorul navei va mai avea încă un dezastru de gestionat, notează Der Spiegel, în ediţia electronică.

Compania care se va ocupa de operaţiune, Sloan, acţionează în numele Costa Crociere, proprietarul de sorginte italiană al Costa Concordia. Vor fi implicaţi 100 de ingineri, 24 de scafandri şi alţi 100 de specialişti. Planul prevede ca vaporul să plutească din nou în primăvară, pentru a face ultimul său drum.

Pe insula Giglio, ei se prgătesc pentru cea mai dificilă manevră de răsturnare a unui vapor din istorie. Niciodată un vapor cu asemenea dimensiuni nu a mai fost pus în poziţia de plutire: are 290 de metri lungime, 36 lăţime şi cântăreşte 50.000 de tone. Operaţiunea va costa cel puţin 300 de milioane de euro şi va trasa noi repere legate de standardele tehnice şi de protectţie a mediului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Costa Concordia,
vapor,
drum
/actualitate/cat-va-costa-ultimul-drum-al-costa-concordia-galerie-foto-10127661
10127661
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.