Cât de bogat este Lance Armstrong?

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 ianuarie 2013 317 afişări

Lance Armstrong nu va suferi foarte tare, chiar în situaţia în care va fi obligat să plătească daune de milioane de dolari în urma scandalului de dopaj, pentru că averea îi permite, cel puţin teoretic. Armstong are o avere estimată la 125 de milioane de dolari, cei mai mulţi bani venind din contractele de publicitate cu Nike, Anheuser-Busch, FRS – suplimente nutritive sau Honey Stinger, un producător de napolitane organice.

În plus United States Postal Service a plătit zeci de milioane de dolari pentru a sponsoriza echipa lui Armstong în şase din cele şapte participări la Turul Franţei. Una din întrebările care se pot pune în acest caz este dacă sponsorii vor cere banii înapoi. Consultanţii chestionaţi de New York Times cred că pentru companiile mari, cum este Nike, expunerea negativă în cazul Armstrong nu contează foarte mult. Dar pentru companii aflate la început de drum, cum este FRS, pubicitatea negativă poate avea costuri mari. Armstrong a ajutat foarte mult în construcţia brandului FRS, şi a demisionat din board-ul companiei, dar a păstrat un pachet de acţiuni.

Armstrong ar putea fi pus în situaţia să înapoieze în jur de 3 milioane de dolari reprezentând premii în bani, iar o companie din Dallas specializată în asigurări mai aparte, SCA Promotions, care i-a plătit sportivului 7,5 milioane de dolari, îi cere acum banii. Publicaţia americană USA Today a anunţat că Lance Armstrong a admis că s-a dopat într-un interviu de două ore şi jumătate acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey.

Cu câteva ore înaintea interviului, Lance Armstrong, în vârstă de 41 de ani, şi-a cerut scuze faţă de membrii fundaţiei Livestrong, organizaţia caritabilă de luptă împotriva cancerului, înfiinţată de el.

Anul trecut, după o anchetă, USADA (US Anti-Doping Agency) a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul USADA în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.USADA a întocmit un dosar cu peste 1.000 de pagini în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care a evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul întregii sale cariere. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lance Armstrong,
bogat,
sponsori
/actualitate/cat-de-bogat-este-lance-armstrong-10477017
10477017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.