Cât cheltuie românii pe vacanţe în luna februarie

Autor: Ioana Matei Postat la 13 februarie 2017 51 afişări

În a doua parte a lunii februarie, gradul de ocupare a unităţilor de cazare va creşte considerabil, depăşind 70%-80% în zonele turistice, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii portalului de rezervări online HotelGuru.ro. Astfel, românij aleg să sărbătorească prin călătorii Dragobetele în detrimentul Valentine’s Day.

Conform estimărilor HotelGuru.ro vârful de ocupare hotelieră va fi în weekendul 23 – 25 februarie, adică de Dragobete, urmat de weekendul 17 – 19 februarie. Cele mai multe cupluri plănuiesc un sejur de două nopţi iar bugetul alocat pentru cazarea în România se încadrează între 400-600 lei / două nopţi, două persoane.  Printre destinaţiile interne alese de români în această perioadă se număra: Sibiu, Sighişoara, Alba Iulia, Ţinutul Conacelor-Covasna şi Valea Prahovei.

 

Weekend la SPA pe Valea Prahovei

Accesibilitatea staţiunilor şi pârtiile care funcţionează la capacitate maximă transformă Valea Prahovei într-una dintre cele mai cerute destinaţii în acest an în această perioadă. Pentru un weekend în staţiunile de pe Valea Prahovei, turiştii plătesc între 150 lei şi 350 lei / noapte, pentru două persoane.  

 

Ţinutul Conacelor din Covasna

Ţinutul împânzit de conace, Covasna, îşi aşteaptă vizitatorii cu o diversitate de centre de tratament şi spaţii de cazare. Pentru o noapte de cazare la un castel de 4 stele din judeţul Covasna turiştii plătesc aproximativ 300 lei/ noapte / două persoane.

 

Weekend medieval în Sighişoara

Plimbările pe străduţele pietruite şi liniştea cetăţii transformă oraşul într-un loc de relaxare pentru turiştii care vor să aibă parte de o scurtă escapadă. Pentru o noapte de cazare în Sighişoara cuplurile plătesc între 150 şi 450 lei.  

 

Vizită la castelul de pe Valea Zânelor,  Sibiu

Castelul de Lut din Valea Zânelor este un loc romantic, inspirat din basmele cu fraţii Grimm. Amplasată la poalele muntelui Făgăraş, locaţia este perfectă pentru cuplurile îndrăgostite de poveştile cu regi şi prinţese. Turiştii care vor să îl viziteze de Ziua Îndrăgostiţilor optează pentru cazare în Sibiu.  

 

Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina este o opţiune preferată a turiştilor în căutarea unui city break de 3-4 zile în România. Turiştii pot opta pentru cazare sau cină chiar în inima cetăţii.

 

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online, care are listate 1.800 de unitati de cazare din Romania, afisate pe site, din totalul celor 145.000 de unitati de cazare din intreaga Europa.  Pe HotelGuru.ro pot fi facute rezervari atat la pensiuni, cat si la hoteluri de 5 stele; site-ul este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 51 de milioane de euro, in 2016, in Europa Centrala si de Est. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.