Care este prima comună din România care o să aibă metrou. Magistrala va fi prelungită peste şoseaua de centură

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 august 2021 316 afişări

Metroul de pe magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni. Primăria Sectorului 4 al Capitalei şi Consiliul Judeţean Ilfov vor semna un acord de colaborare pentru prelungirea liniei de metrou peste şoseaua de centură din Bucureşti.

Care este prima comună din România care o să aibă metrou. Magistrala va fi prelungită peste şoseaua de centură

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, reprezentanţii Metrorex şi cei ai Ministerului Transporturilor şi Intrastructuriii au verificat miercuri stadiul lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi care se construieşte pe Şoseaua Berceni.

Autorităţile au anunţat că doresc să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2, astfel încât staţia de metrou Tudor Arghezi să fie doar începutul unui proiect de anvergură. Proiectul prevede construirea a încă două sau trei staţii de metrou în comuna Berceni.

„Suntem în pline discuţii în ceea ce priveşte demararea extinderii magistralei de metrou până în Berceni. Îmi doresc să devină prima comună din România care va avea metrou. La sfârşitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitaţie această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor şi cu Metrorex, pe şantierul staţiei de metrou Tudor Arghezi, de pe Şoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă staţiei, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni reţeaua de apă şi canal”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Potrivit informaţiilor oficiale, noua staţie de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri.

Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub şosea.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va asigura legătura directă cu parcarea tip park&ride de 300 de locuri. Mai mult, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede o instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii pe timp de iarnă.

Valoarea investiţiei este de 214 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
berceni,
metrou,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.