Care este oraşul devenit paradisul străinilor. Toată lumea se înghesuie să ajungă şi să lucreze aici, în timp ce metropola explodează de oportunităţi

Postat la 24 noiembrie 2023 130 afişări

Care este oraşul devenit paradisul străinilor. Toată lumea se înghesuie să ajungă şi să lucreze aici, în timp ce metropola explodează de oportunităţi

Un oraş portuar din sudul Spaniei are unii dintre cei mai fericiţi expaţi din lume, potrivit celui mai recent raport Internations, care arată unde oamenii se simt bine în viaţa lor în străinătate, scrie CNCB.

Malaga, Spania, a fost desemnat anul acesta oraşul nr. 1 pentru expatriaţi, pe baza răspunsurilor primite de la peste 12.000 de persoane care trăiesc în 172 de ţări sau teritorii.

Malaga este cel mai bine cotat oraş la nivel mondial pentru relaţia dintre expaţi şi localnici, unde 89% dintre expatriaţi spun că localnicii sunt deosebit de prietenoşi cu străinii, comparativ cu 65% dintre expatriaţii care spun acelaşi lucru la nivel global.

Oraşul de coastă este, de asemenea, cunoscut pentru vremea bună, opţiunile de petrecere a timpului liber, locuinţele accesibile şi costul de trai uşor de gestionat. Are cel mai mic punctaj (dar totuşi mult peste medie) pentru factorii de lucru în străinătate - noii veniţi spun că piaţa locală a locurilor de muncă nu este grozavă, însă îşi revendică, de asemenea, primul loc pentru susţinerea unui bun echilibru între viaţa profesională şi cea privată.

Top 5 cele mai bune oraşe din lume pentru cei ce vor să-şi construiască o viaţă peste granite:

1. Malaga - Spania

2. Alicante – Spania

3. Valencia – Spania

4. Ras Al Khaimah – Emiratele Arabe Unite

5. Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite

Clasamentul, publicat de comunitatea online Internations, a analizat 49 de oraşe din întreaga lume în cinci domenii principale: calitatea vieţii (cum ar fi asistenţa medicală şi opţiunile de petrecere a timpului liber), uşurinţa de a te stabili (cum ar fi uşurinţa de a-ţi face prieteni şi de a te simţi binevenit), munca în străinătate (inclusiv piaţa locală a locurilor de muncă şi factorii de echilibru între viaţa profesională şi cea privată), finanţele personale (ţinând cont de costul vieţii) şi un indice general „esenţial pentru expaţi” care evaluează aspecte precum uşurinţa de a îndeplini sarcini administrative şi de a găsi o locuinţă.

Răspunsurile la sondaj au fost colectate în februarie şi publicate în noiembrie.

La coada listei se află Milano, Italia, unde expatriaţii spun că este o provocare să facă faţă birocraţiei, să deschidă un cont bancar local, să obţină o viză şi să găsească o locuinţă. O treime dintre expatriaţii din Milano spun că nu sunt mulţumiţi de viaţa lor socială (faţă de 25% care au aceeaşi părere la nivel global) şi nu se simt ca acasă (faţă de 20% la nivel global).

T

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
viata,
strainatate,
fericire,
oameni,
raport,
localnici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.