Care este compania care tocmai a depăşit valoarea de piaţă de 500 de miliarde de dolari, devenind cea mai valoaroasă companie europeană

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 24 aprilie 2023 2922 afişări

Care este compania care tocmai a depăşit valoarea de piaţă de 500 de miliarde de dolari, devenind cea mai valoaroasă companie europeană

Valoarea de piaţă a LVMH a depăşit 500 de miliarde de dolari, devenind cea mai valoarasă companie europeană, datorită vânzărilor în creştere în China şi a unui curs euro puternic, scrie Bloomberg.

Realizarea vine la mai puţin de două săptămâni după ce LVMH a intrat în rândul celor mai mari 10 companii din lume, alimentată de o creştere a vânzărilor în primul trimestru.

Valoarea companiei a mărit averea celui mai bogat om din lume, Bernard Arnault, care a transformat LVMH într-o putere globală printr-o serie de achiziţii. Averea sa se ridică la aproape 212 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

„Acţiunile de lux întruchipează ceea ce piaţa are de oferit în acest moment: expunerea la consumul chinez, care continuă să surprindă în creştere, şi marje robuste datorită puterii lor de stabilire a preţurilor”, a declarat Lilia Peytavin, European portfolio strategist la Goldman Sachs în Paris. „Acest lucru diferenţiază sectorul Luxury de Tech, ale cărui marje se contractează deja de câteva trimestre.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LVMH,
China,
chinez,
bogat,
europa,
Bernard Arnault

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.