Care este al doilea oraş din România care va avea metrou. Totul este stabilit, a fost anunţată şi data finalizării construcţiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 12 mai 2020 407 afişări

Care este al doilea oraş din România care va avea metrou. Totul este stabilit, a fost anunţată şi data finalizării construcţiei

Metroul din Cluj se află aproape de etapa de execuţie, spune primarul Emil Boc, în acest moment lucrându-se la studiul de fezabilitate. Pe lângă metrou, va exista şi un tren metropolitan care va asigura legătura între localităţile din jurul Clujului.

„Deja se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcţia metroului din Cluj şi a trenului metropolitan. Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitană”, a spus Emil Boc în videoconferinţa Confidex – Despre încrederea în economie în vreme de criză, organizată de Ziarul Financiar şi Impetum Group.

Emil Boc a mai adăugat că, din planul de interconectare a localităţilor din judeţ, fac parte mai multe staţii de transport în comun, cu park & ride la intrări şi ieşiri.

„Vrem să conducem atât la mobilitate, cât şi la dezvoltare economică. Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor. Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj.”

Planurile pentru interconectarea judeţului se fac pe o rază de până la 50 de kilometri în jurul reşedinţei de judeţ.

„Studiem şi mobilitatea urbană, şi localizarea unor investiţii – unde va fi componenta de IT, unde va fi componenta manufacturieră, unde va fi componenta de agricultură. Oamenii trebuie să poată avea locuri de muncă şi să poată veni din orice parte a judeţului”, a spus Emil Boc.

El a adăugat că, în acest moment, există discuţii şi pentru un al treilea mall din Cluj-Napoca. În prezent, în oraş există mallul Iulius, dezvoltat de Iulian Dascălu, şi mallul Vivo!, al austriecilor de la Immofinanz.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.