Care e povestea "McVatican", noul restaurant McDonald's din centrul Romei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 ianuarie 2017 572 afişări

Care e povestea "McVatican", noul restaurant McDonald's din centrul Romei

Lanţul McDonald's a deschis, săptămâna trecută, cel mai nou restaurant al său din Roma. Unitatea se află în districtul Pio Borgo şi a intrat în atenţia publică datorită faptului că se află la câţiva zeci de metri de Vatican.

Deschiderea a fost fără mare fast, reflectând reacţia negativă a locuitorilor atunci când au aflat de noul restaurant - denumindu-l chiar "McVatican". Compania nu a fpăcut niciun anunţ, iar lansarea nu a fost anunţată nici măcar în ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano.

Cotidianul italian La Reppublica a remarcat însă că McDonald's va plăti Vaticanului, indirect, peste 30.000 de dolari pe lună pentru parterul clădirii în care a deschis unitatea.

"McVatican" este un proiect controversat mai ales datorită faptului că în clădirea respectivă este şi locuinţa unor înalţi oficiali catolici, precum Gerhard Ludwig Muller.

Cardinalul Elio Sgreccia, preşedinte emerit al Academiei Pontificale pentru Viaţă, a declarat celor din presă că "niciun preţ nu este suficient pentru a justifica ruşinea de a vinde mâncare nesănătoasă" şi că el nu ar mânca niciodată într-un astfel de loc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.