Capitala, în pragul carantinei.Cîmpeanu: Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână deschis restul

Autor: Alina Mihai Postat la 23 martie 2021 59 afişări

Ministerul Educaţiei declară că nu acceptă închiderea şcolilor decât dacă localitatea în care funcţionează intră în carantină. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, va face declaraţii despre eventuala carantină din Capitală, marţi, la ora 14.00. Rata infectării în Bucureşti a depăşit 6 la mie.

Capitala, în pragul carantinei.Cîmpeanu: Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână deschis restul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis membrilor Comitetului pe Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti că indicele comunicat de DSP este marţi de 6,22 la mie şi că aşteaptă propuneri de măsuri, până la finalul zilei.

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătăţii ca şcolile să se închidă exclusiv în localităţile carantinate.

„Nu accept să se închidă şcolile şi să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem şi şcolile. Până atunci, suntem consecvenţi principiului că şcolile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu pentru MEDIAFAX.

Autorităţile încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, pentru a nu o bloca economic şi de a nu supune populaţia la noi încercări, a anunţat luni primarul Capitalei Nicuşor Dan, după o întâlnire cu primarii de sectoare, secretarul de stat Raed Arafat şi premierul Cîţu.

Nicuşor Dan a precizat încă că măsurile de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii emise de autorităţile naţionale, iar autorităţile locale doar se conformează.

Printre măsurile pregătite pentru a evita o carantină în Bucureşti se află şi o monitorizare mai atentă a centrelor comerciale. „Ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare”, a precizat, marţi, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucureşti,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.