Candidaţi la şcoli de jandarmi, notaţi cu 2 şi 3, au luat 10 după contestaţii. Jandarmerie: O eroare

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 octombrie 2021 146 afişări

11 candidaţi din Prahova la şcoala de subofiţeri de jandarmi care au luat note de 2 şi 3 la concurs au fost notaţi cu 10 după contestaţii. Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că a fost vorba de o eroare şi că aceştia au primit teste greşite.

Candidaţi la şcoli de jandarmi, notaţi cu 2 şi 3, au luat 10 după contestaţii. Jandarmerie: O eroare

„În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs”, a transmis marţi Jandarmeia Română.

Aceasta precizează că, în conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi. Şapte dintre aceştia au candidat pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni.

„O comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.

Marian Godină a explicat pe blogul lui că într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidaţii au primit spre rezolvare subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidaţii le cunoşteau deja.

„Mi-e greu să cred că încă de la citirea lor, candidaţii nu au realizat că întrebările le sunt cunoscute. Bănuiesc că au mers <pe burtă>, bucurându-se că le ştiu. La final, la corectare, şablonul folosit a fost cel corect, adică cel care se potrivea cu răspunsurile examenului din sesiunea octombrie. Asta a făcut ca toţi acei 11 elevi să obţină note de doi şi de trei”, a povestit el.

Conform acestuia, candidaţii au fost îndrumaţi să facă contestaţii. „Însă nici dacă le-ar fi fost recorectate lucrările după şabloanele corespunzătoare subiectelor din martie, cei pe care candidaţii cu pricina le rezolvaseră, nu puteau lua toţi note de 10, din moment ce iniţial au avut note diferite”, a mai spus Marian Godină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jandarmi,
concurs,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.