Când este cel mai indicat să facem teste de anticorpi după vaccinare? Răspunsul medicului infecţionist Adrian Marinescu

Postat la 19 aprilie 2021 1543 afişări

Când este cel mai indicat să facem teste de anticorpi după vaccinare? Răspunsul medicului infecţionist Adrian Marinescu

În România continuă procesul de vaccinare. Mulţi dintre cei care s-au imunizat nu ştiu, însă, care e perioada optimă după care pot să îşi facă titrul de anticorpi pentru a afla dacă au dezvoltat aceşti anticorpi şi dacă ei au, cantitativ, eficienţă în cazul în care s-ar contamina pentru a nu mai ajunge la o formă gravă de a bolii.

Contactat de Gândul.ro medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Spitalul Matei Balş oferă explicaţii foarte utile tuturor celor vaccinaţi şi care nu cunosc când pot face analiza pentru determinarea anticorpilor, dar şi alte câteva detalii importante legate de acest subiect.

Adrian Mrinescu: „La o lună după rapel”

Reporter: La cat timp după rapel trebuie să se facă titrul de anticorpi şi care e limita minimă de la care se poate spune că vaccinul este eficient pentru a proteja împotriva unei forme grave de boală?

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.