Când alţii concediază mii de oameni, o companie investeşte sute de milioane şi creează 10.000 de locuri de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 11 decembrie 2019 351 afişări

Când alţii concediază mii de oameni, o companie investeşte sute de milioane şi creează 10.000 de locuri de muncă

Lanţul britanic de pub-uri JD Wetherspoon urmează să creeze 10.000 de locuri de muncă în Marea Britanie şi Irlanda în următorii patru ani. Reprezentanţii companiei au declarat că vor investi 200 de milioane lire sterline în pub-uri şi hoteluri noi, precum şi în extinderea celor existente.

La fel ca în cazul altor comercianţi, ei au fost nevoiţi să se lupte cu costurile în creştere, inclusiv a salariului minim, a chiriilor şi a facturilor de energie. De asemenea, s-au confruntat cu nemulţumirile acţionarilor vizavi de cele peste 95.000 de lire sterline cheltuite în timpul campaniei pro-Brexit, fondatorul companiei, Tim Martin, fiind un susţinător al ieşirii din blocul comunitar.

Wetherspoon a declarat că majoritatea investiţiilor de 200 de milioane de lire sterline vor avea loc în oraşele mici şi mijlocii; noi pub-uri vor fi deschise în Bourne, Waterford, Hamilton, Ely, Diss, Felixstowe, Newport Pagnell şi Prestatyn. De asemenea, compania va investi în oraşe importante, inclusiv Londra şi Dublin. Firma are în plan aproximativ 60 de pub-uri şi cel puţin patru hoteluri noi.

Locurile de muncă vor fi create treptat şi vor îngloba funcţii de management, personal de bar, personal de bucătărie şi altele, cu normă întreagă şi part-time. Wetherspoon are în prezent 875 pub-uri şi 58 de hoteluri în Marea Britanie şi Irlanda şi o echipă de aproximativ 44.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creare,
locuri de munca,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.