Canada a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 septembrie 2014 37 afişări

Canada a extins marţi sancţiunile economice vizând lideri şi entităţi din Rusia ca represalii la criza ucraineană.

Canada a impus sancţiuni economice împotriva a cinci companii producătoare de armament, dar şi contra băncii ruseşti Sberbank, vizată, de asemenea, de sancţiuni în Statele Unite.

Ministerul canadian de Externe a anunţat că Ottawa va interzice de acum "acordarea de împrumuturi cu date scandente de peste 30 de zile", cu scopul de a limita "şi mai mult" accesul unor bănci ruseşti la pieţele financiare.

În plus, Ottawa a impus blocarea conturilor şi interdicţii de călătorie în Canada împotriva a patru militari ruşi de rang înalt, astfel încât 61 de cetăţeni ruşi sunt vizaţi de acum de sancţiuni canadiene.

În cursul acestei veri, Canada a adoptat mai multe sancţiuni împotriva unor companii ruseşti ce activează în domeniile apărării, finanţelor şi energiei.

Şeful diplomaţiei canadiene, John Baird, a anunţat, marţi, că ţara sa va trimite 300 de observatori la alegerile legislative ucrainene din 26 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
RUSIA,
URAINA
/actualitate/canada-a-adoptat-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-13283928
13283928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.