Camera Deputaţilor: Ciuhodaru anunţă că Fenechiu e noul lider al grupului PPDD. Zgonea: Daniel Fenechiu nu este membru al partidului

Autor: Alina Novaceanu Postat la 03 decembrie 2014 44 afişări

Deputatul Tudor Ciuhodaru a anunţat, miercuri, în plen, că grupul parlamentar al PPDD are un nou lider în persoana lui Daniel Fenechiu, în replică, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, arătând că nu poate fi lider de grup un deputat care nu mai este membru al partidului şi că a sesizat comisiile.

Tudor Ciuhodaru a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că, începând de marţi, grupul parlamentar al PPDD are un nou lider de grup, pe Daniel Fenechiu, iar el este vicepreşedinte al grupului.

Valeriu Zgonea a arătat că, deocamdată, în Camera Deputaţilor nu poate fi lider de grup un parlamentar care nu mai este membru al partidului respectiv.

„Am sesizat comisiile juridică şi de regulament pentru un răspuns pe această temă. Domnul Fenechiu nu este membru al partidului, ne putem trezi cu un grup în care nu sunt membri ai partidului. Aştept o decizie a celor două comisii privind ceea ce este de făcut”, a spus Zgonea.

Deputatul Daniel Fenechiu a precizat presei că el este membru al grupului parlamentar şi a fost ales lider al grupului, deşi nu mai este membru al PPDD. „Pot fi lider pentru că sunt membru al grupului, chiar dacă nu sunt membru al partidului”, a adăugat el.

Fenechiu a anunţat, pe Facebook, că noaptea trecută au fost excluşi din partid de către conducerea PPDD cinci deputaţi PPDD: Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu.

“Noaptea trecută a fost "noaptea minţii" în PPDD...Obscurul Birou Naţional de Coordonare al partidului, întrunit la miez de noapte- ca huhurezii, a decis să mai dea o lovitură de graţie partidului, excluzând din partid majoritatea deputaţilor care au înţeles că PPDD-ul n-a fost niciodată altceva decât SRL-ul lor...Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Ştefan Dalca, Gabriela Anghel şi Mihai Deaconu au plătit cu calitatea de membru, faptul că şi-au permis să aibă coloană vertebrală”, a susţinut Fenechiu.

Scandalul în grupul parlamentar al PPDD a pornit de la faptul că în grup o parte dintre deputaţi au votat pentru o colaborare cu PNL, în timp ce altă parte a vrut o continuare a colaborării cu PSD.

Preşedintele PPDD Simona Man şi secretarul general Liviu Neagu ocupă în prezent funcţii în guvernul Ponta.

Deputatul Daniel Fenechiu şi-a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, demisia din PPDD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAMERĂ,
PPDD,
/actualitate/camera-deputatilor-ciuhodaru-anunta-ca-fenechiu-e-noul-lider-al-grupului-ppdd-zgonea-daniel-fenechiu-nu-este-membru-al-partidului-13698000
13698000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.