Camera de Comerţ Româno-Germană: Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% este un risc major pentru economia locală şi pune în pericol relansarea economică

Autor: Roxana Rosu Postat la 23 septembrie 2020 93 afişări

Camera de Comerţ Româno-Germană: Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% este un risc major pentru economia locală şi pune în pericol relansarea economică

Companiile germane din România, reunite în Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK), consideră că decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia locală şi pune în pericol relansarea economică.

În opinia comunităţii germane, o nouă creştere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condiţiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei.

”Creşterea pensiilor, adoptată de Parlament în urma rectificării bugetare, duce la cheltuieli bugetare nesustenabile şi la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci şi mai mult efectele actualei crize. Se pun de asemenea în pericol proiectele de investiţii şi aşa amânate de ani buni. Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investiţional şi ar spori competitivitatea ţării”, se arată într-un comunicat al AHK.   

Oamenii de afaceri germani recunosc nevoia creşterii salariilor şi a pensiilor în România, pentru a asigura un nivel de trăi mai ridicat, dar subliniază că acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact şi fără a ţine de cont de actualul context economic.

AHK România este înfiinţată în 2002 şi numără circa 600 de firme-membre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
pensii,
parlament,
pericol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.