Bursele şi euro scad puternic după o declaraţie a cancelarului Merkel

Postat la 26 octombrie 2011 10 afişări

Germania se opune unei prevederi din proiectul de acord al UE pentru summit-ul de miercuri, care susţine ca Banca Centrală Europeană (BCE) să continue achiziţiile de obligaţiuni suverane de pe pieţele secundare, a declarat marţi cancelarul Angela Merkel.

"Această prevedere nu are acordul nostru", a afirmat Merkel, adăugând că Germania nu vrea ca declaraţia politicienilor să spună BCE ce are de făcut. Merkel a lăsat deschisă întrebarea dacă BCE va face o declaraţie în această privinţă. Potrivit unui proiect obţinut de Reuters, liderii din zona euro vor cere BCE să continue "măsurile non-standard, în actualele circumstanţe excepţionale", expresie care, potrivit unor surse comunitare, se referă la achiziţiile băncii de obligaţiuni ale unor ţări precum Italia şi Spania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
merkel,
datorii,
zona euro,
declaratii
/actualitate/bursele-si-euro-scad-puternic-dupa-o-declaratie-a-cancelarului-merkel-8902629
8902629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.