Bursele europene sunt afectate de criza coronavirusului şi de prăbuşirea gigantului SAP

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 26 octombrie 2020 319 afişări

Bursele europene sunt afectate de criza coronavirusului şi de prăbuşirea gigantului SAP

Bursele europene au scăzut luni, în condiţiile în care Italia şi Spania au impus noi restricţii pentru a controla cazurile de coronavirus, iar acţiunile companiei de software SAP din Germania s-au prăbuşit după ce firma şi-au redus estimările pentru 2020, relatează Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,5%, iar indicele blue-chip al zonei euro STOXX50E a scăzut cu 1,4%, apetitul pentru risc al investitorilor fiind afectat la nivel global de îngrijorările legate de progresul lent al unui nou proiect de lege pentru stimularea economiei SUA şi de viitoarele alegeri prezidenţiale.

Indicele german DAX a scăzut cu peste 2,0% după ce compania de software SAP a anunţat că şi-a abandonat obiectivele de rentabilitate pe termen mediu şi a avertizat că revenirea afacerilor sale va dura mai mult decât se aştepta.

Acţiunile celei mai valoroase firme de tehnologie din Europa au scăzut cu 18%, cel mai grav declin din ultimii 24 de ani.

Europa a devenit sâmbătă a doua regiune după America Latină care a depăşit 250.000 de decese, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Nick Nelson, şeful strategiei europene de acţiuni la UBS, a declarat că estimarea băncii elveţiene pentru STOXX 600 până la sfârşitul anului este de 340 de puncte, cu aproximativ 5% sub nivelul actual, parţial din cauza impactului ultimei runde de restricţii.

Sondajele efectuate săptămâna trecută de managerii de achiziţii din zona euro au arătat că activitatea economică a scăzut din nou în octombrie, sporind aşteptările pentru o recesiune dublă, pe măsură ce un al doilea val al epidemiei se extinde pe continent.

La Bucureşti, indicele BET al Bursei de Valori arăta, la ora transmiterii ştirii, un minus de 0,28%,

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
europa,
sap,
burse europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.