Bursele asiatice aproape de maximul a trei ani, dolarul şi petrolul nu au cele mai bune momente

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 noiembrie 2020 15 afişări

Bursele asiatice aproape de maximul a trei ani, dolarul şi petrolul nu au cele mai bune momente

Bursele asiatice se menţin în zona maximului pe trei ani, în timp ce dolarul a rămas în zona minimelor iar petrolul a pierdut 2%, în aşteptarea schimbările majore de politică economică din SUA, relatează Reuters.

Investitorii se aşteaptă ca democratul Joe Biden să-l învingă pe preşedintele Donald Trump şi republicanii să păstreze controlul Senatului, permiţându-le să blocheze agenda democraţilor, cum ar fi majorarea impozitului pe profit şi împrumuturi masive.

Indicele japonez Nikkei a crescut cu 0,7% până în zona celui mai bun nivel din ultimii 30 de ani, în timp indicele MSCI al acţiunilor din Asia Pacific a crescut cu 0,3%.

Joi, Rezerva Federală şi-a menţinut politica monetară, dar s-a angajat să facă tot ce este necesar pentru a susţine o redresare economică a SUA.

Având în vedere că pandemia afectează masiv Statele Unite şi unele părţi ale Europei, mulţi investitori presupun că apariţia de noi stimulente monetare este inevitabilă.

Banca Angliei şi-a extins schema de achiziţie de active joi, în timp ce Banca Centrală Europeană ar trebui să anunţe mai multe stimulente luna viitoare.

Investitorii se concentrează, de asemenea, pe discuţiile blocate privind un pachet de ajutor pentru coronavirus din SUA.

Pe piaţa valutară, randamentele mai mici au dus la scăderea dolarului faţă de multe valute. Euro s-a tranzacţionat la 1,1810 dolari, în timp ce yuanul chinezesc a atins maximul a aproape 2 ani şi jumătate.

Un dolar mai slab a susţinut şi yenul japonez, care a urcat la un maxim de aproape 8 luni, de 103,43.

Aurul a scăzut uşor la 1.942 dolari pe uncie, după ce a urcat peste 2% peste noapte.

Preţurile petrolului au fost scăzut. Brent a pierdut 1,8%, la 40,21 dolari/baril, iar West Texas Intermediate a scăzut cu 1,9%, la 38,06 dolari/baril.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
financiar,

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.