Bursă: Şantierul Naval Orşova încheie primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 82 mil. lei şi un profit net de 4 mil. lei

Autor: Liviu Popescu Postat la 10 noiembrie 2023 32 afişări

Bursă: Şantierul Naval Orşova încheie primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 82 mil. lei şi un profit net de 4 mil. lei

Producătorul de nave Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO) a anunţat afaceri de 82 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, în creştere substanţială faţă de cele de 44 mil. lei din aceeaşi perioadă din 2022. Compania a trecut pe profit de 4 mil. lei de la pierderi de 2,3 mil. lei.

“În această perioadă, la sediul principal al societăţii, au fost finalizate şi livrate clienţilor externi un număr de 5 nave, respectiv 2 tancuri de inox de 86 m lungime, două tancuri de 110 m lungime şi o navă tip container de 110 m lungime (în perioada corespunzătoare a anului precedend au fost finalizate şi livrate 3 nave). Deasemenea a fost livrat, către un client intern, un ponton RORO complet echipat”, se arată în raportul trimestrial.

Cheltuielile operaţionale au fost de 78 mil. lei, mai mari cu 67%.

“Dintre cele 5 şalande existente la sucursala Agigea , două au fost închiriate în această perioadă, iar veniturile realizate din activitatea de reparaţii nave s-au situat la un nivel apropiat de cel realizat în perioada corespunzătoare din anul precedent”.

Rezultatul activităţii operaţionale, atât la sediul din Orşova cât şi la sucursala Agigea, a fost pozitiv, profitul realizat la fiind superior prevederilor din BVC, menţionează compania.

“În ceea ce priveşte activitatea financiară a companiei, profitul a fost realizat ca urmare a preocupării conducerii societăţii de efectuare a unor operaţiuni de hedging - pentru protejarea cursului valutar dar şi caurmare a influenţelor pozitive generate de evoluţia cursului valutar”.

Şantierul Naval Orşova are o capitalizare bursieră de 57 mil. lei. În 2023 acţiunile au stagnat. Principalii acţionari sunt Transilvania Investments Alliance (50%), Infinity Capital (28%), SIF Muntenia (13,2%).​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orsova,
santier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.