Bursă: Nvidia valorează acum pe Wall Street mai mult decât toate companiile germane pe Bursa de Valori din Frankfurt

Autor: Liviu Popescu Postat la 23 mai 2024 61 afişări

Bursă: Nvidia valorează acum pe Wall Street mai mult decât toate companiile germane pe Bursa de Valori din Frankfurt

Pe fondul rezultatelor peste aşteptări obţinute de Nvidia în primul trimestru din 2024, producătorul de cipuri valorează acum mai mult decât toate companiile germane listate la bursă la un loc, scrie MarketWatch.

Potrivit datelor furnizate de FactSet, companiile cu listate piaţa principală în Germania au o valoare totală de 2.315 miliarde de euro, adică 2.510 miliarde de dolari.

Câştigurile înregistrate de Nvidia la începutul tranzacţiilor de miercuri au plasat evaluarea acesteia la 2.600 de miliarde de dolari.

Vânzările record de cipuri de inteligenţă artificială au făcut ca veniturile Nvidia să crească cu 262% în ultimul trimestru, depăşind aşteptările, iar directorul executiv al companiei a declarat că această creştere de succes va continua în acest an, odată cu lansarea unei noi linii de cipuri, scrie Financial Times.

Cererea pentru unităţile de procesare grafică pentru centrele de date AI de la Nvidia a crescut vertiginos în ultimul an, deoarece cele mai mari companii de tehnologie se grăbesc să dezvolte infrastructura de calcul necesară pentru a livra la scară largă noi produse AI puternice. Google, Microsoft, Meta şi Amazon au indicat că cheltuielile lor vor rămâne ridicate pe tot parcursul anului 2024.

Veniturile pentru cele trei luni până la sfârşitul lunii aprilie au fost de 26 de miliarde de dolari, faţă de estimările consensuale de 24,7 miliarde de dolari. Creşterea enormă de la un an la altul a fost similară celei din trimestrul precedent, când creşterea a atins 265%. Pentru trimestrul actual, Nvidia se aşteaptă la venituri de aproximativ 28 miliarde de dolari, plus sau minus 2%, faţă de estimările consensuale de 26,8 miliarde de dolari.

Acţiunile Nvidia cresc cu 9% astăzi, ceea ce înseamnă că valoarea lor s-a dublat cu mai mult de două ori în timpul unei creşteri fulminante din acest an. Producătorul de cipuri a anunţat, de asemenea, o divizare a acţiunilor în proporţie de 10 la 1, începând cu 7 iunie, şi a anunţat că îşi măreşte dividendul trimestrial în numerar cu 150%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
Nvidia,
Wall Street

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.