Bursa de Valori Bucureşti urcă la maxime istorice. BET-TR, crestere de 35% în primele 7 luni

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 august 2019 71 afişări

Bursa de Valori Bucureşti urcă la maxime istorice. BET-TR, crestere de 35% în primele 7 luni

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins noi maxime istorice pentru indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET. La finalul şedinţei de tranzacţionare din 31 iulie, BET-TR afişa un nivel record de 14.732 de puncte, echivalentul unei rate de creştere de peste 35% comparativ cu nivelul de la finalul anului trecut. Creşterea a fost una susţinută şi pe plan internaţional. Sentimentul puternic pozitiv al investitorilor a determinat maxime record pentru indicii Dow Jones şi S&P 500 din Statele Unite.

 

La raliul internaţional s-a conectat şi indicele BET, cel care reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor. În ultima şedinţă bursieră din iulie, BET a ajuns la 9.204 puncte. Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de BET în ultimii 10 ani şi jumătate. De la începutul anului şi până în prezent, indicele BET a înregistrat o creştere de aproximativ 25%.

 

Creşterile de la nivelul indicilor nu s-au reflectat în zona de trading a pieţei de capital. După sincopele de la începutul anului, de abia la final de iulie valoarea medie zilnică de tranzacţionare a ajuns la paritate cu nivelul de la finalul primelor şapte luni ale anului trecut, respectiv de 9 milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bet,
bvb,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.